Foto: Bildbyrån

Malmö om CL-motståndet: ”Ett skickligt lag”

Uppdaterad
Publicerad

Malmö FF möter FK Vardar från Makedonien i kvalet till Champions League.

– Jag har ännu ingen större koll på Vardar, men när man vunnit ligan med många poäng och flera år i rad så är man ett skickligt lag. Det blir en utmaning, säger MFF-tränaren Magnus Pehrsson till SVT Sport.

Uefa lottade i dag de inledande omgångarna av kvalet till Champions Legue.

Malmö FF går i turneringens andra omgång, och här väntar makedonska mästarlaget FK Vardar från Skopje, ett lag SVT Sports expert Daniel Nannskog menar att MFF ska slå.

Europa League

Vardar har vunnit ligan tre år i rad och har totalt tio makedonska mästartitlar, men är också ett lag som inte gått vidare från sin första kvalmatch under de senaste fyra åren.

Den första matchen spelas den 11 eller 12 juli, med retur i Makedonien veckan efter.

Malmö FF:s tränare Magnus Pehrsson tror att det är ett bolltekniskt lag som väntar för det svenska mästarlaget.

– Normalt sett så är lag från den delen av Europa mer tekniska har mer individuell kvalitet i sitt spel än vi i norra delen, säger han till SVT Sport.

Bra chans till avancemang

Pehrsson tycker spontant att det finns goda chanser för avancemang för Malmö FF.

– Vi går in med inställningen från de prestationer vi gjort så här långt, och den erfarenhet Malmö och de här spelarna samlat på sig i dessa sammanhang, att vi ska förbereda oss för att ta oss vidare, säger Pehrsson.

Att börja hemma på Swedbank Stadion finns det både för- och nackdelar med anser MFF-tränaren.

– Det får bli som det blir. Ibland har man en fördel av att avsluta hemma och kunna luta sig mot hemmastödet i en avgörande match, men nu får vi ta det som det blir, säger Magnus Pehrsson.

FK Vardars ordinarie hemmaplan, nationalarenan i  Skopje, tar över 30 000 åskådare och stämningen brukar vara het. Men strax efter att lottningen slutförts kom information om att matchen förmodligen flyttas till grannstaden Strumica, 15 mil från Skopje. Anledningen är att Real Madrid och Manchester United ska spela Supercupfinal i Skopje tre veckor senare. Då behöver gräset vara i topptrim, skriver Expressen.

– Jag har hört ett rykte om att matchen ska spelas någon annanstans. Men oavsett var det blir, så är vi vana med stark inramning och bra tryck på matcherna, säger Magnus Pehrsson.

Samtliga matcher i CL-kvalet

Grupp 1:

Zalgiris–Ludogorets

Hibernian/Tallinn–Salzburg

Apoel–Dudelange

Qarabag–Samtredia

Partizan–Podgorica

Grupp 2:

Sheriff–Kukesi

Astana–Spartaks Jürmala

BATE–Alashkert/Santa Coloma

Zilina–FC Köpenhamn

Hapoel Beer Sheva–Budapest Honved

Rijeka–New Saints/Europa

Grupp 3:

Malmö FF–Vardar

Zrinjski–Maribor

Dundalk–Rosenborg

FH–Vikingur/Trepca

Linfield/Fiorita–Celtic

IFK Mariehamn–Legia

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Europa League

Mer i ämnet