Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

AIK Fotboll

Dubbelvärvning nära för "Gnaget"

AIK siktar på att ta in två spelare från Argentina i sommar - där en anfallare är högsta prioritet. 

Enligt uppgifter till SportExpressen ska det handla om ett köp och ett lån där agenten Ivan Obolo hjälper AIK. Tanken är också att den förre guldhjälten ska flytta till Stockholm för att under en period vara med och integrera spelarna i sin nya omgivning. 

Ivan Obolo och Nebojsa Novakovic.
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Rikard Norlind, tränare, och Björn Wesström, sportchef.
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

AIK jobbar hårt för att förstärka den befintliga truppen under sommarfönstret och nyligen var också sportchefen Björn Wesström på en scoutingresa till Argentina. 

Där hade han hjälp av AIK:s förre guldhjälte Ivan Obolo, som numera jobbar som agent, för att hitta offensiva förstärkningar. Nu har också AIK identifierat två spelare som de försöker värva.

Obolo kan flytta till Sverige 

Enligt SportExpressens uppgifter ska det handla om en anfallare och en ytter. Ett köp och ett lån i första hand. Samtidigt är planen för AIK att Ivan Obolo ska åka med till Stockholm och bosätta sig i Sverige under en period för att lättare integrera spelarna i deras nya miljö. Samtidigt jobbar AIK på att få in en vänsterback - där Rasmus Lindkvist är högst upp på önskelistan. 

Lagt bud på Lindkvist 

AIK har också kommit med ett bud till Vålerenga men är ännu inte överens med vare sig klubben eller spelaren själv om de personliga villkoren. SportExpressen har tidigare avslöjat att lånet av Stipe Vrdoljak inte kommer att förlängas och att han återvänder till Kroatien efter att låneavtalet löpt ut i juli månad. 

SportExpressen har vid upprepade tillfällen sökt AIK:s sportchef Björn Wesstöm för en kommentar. 

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.