Djurgården möter NHL-proffs i Globen

Publicerad 2017-06-14

Djurgården mot Gabriel Landeskog, Niklas Kronwall och Patric Hörnqvist – bland andra.

Sportbladet kan avslöja att SHL-klubben möter ett lag med NHL-proffs i Globen i augusti.

Följ ämnen
NHL

Djurgårdens spelschema på försäsongen drar i gång den 11 augusti med match mot hockeyallsvenska Almtuna.

Sedan väntar ett möte med SHL-nykomlingen Mora i Vallentuna fyra dagar senare.

Men huvudstadsklubben får också möta betydligt mer meriterade spelare än så.

Sportbladet kan avslöja att Djurgården möter ett hopplock av NHL-proffs från Stockholm den 25 augusti.

Stanley Cup-vinnare ställer upp

Matchen spelas i Globen och spelare som hittills tackat ja är färske Stanley Cup-vinnaren Patric Hörnqvist, men även VM-guldhjältarna Gabriel Landeskog och Marcus Krüger samt Niklas Kronwall, Alexander Wennberg och Jacob Josefsson.

Och fler NHL-namn med anknytning till huvudstadshockeyn kommer att presenteras senare till laget som kommer att gå under namnet ”All Stars Stockholm”.

– Det är fantastiskt roligt att Stockholms NHL-stjärnor ställer upp och vill vara en del av det här arbetet, säger K-G Stoppel, Djurgårdens vice vd.

”Bättre klimat”

Matchen är en en del av en särskild hockeyvecka, ”Stockholm Hockey Week”, som Djurgården arrangerar tillsammans med Stockholm Live. Men även Stockholms ishockeyförbund och Generation Hockey är medarrangörer och det ekonomiska överskottet går till Stockholmshockeyn.

– Stockholm Hockey Week kommer bli en hockeyfest för hela Stockholmshockeyn. Anledningen till att vi gör detta tillsammans är för att skapa bättre förutsättningar för alla barn och ungdomar i Stockholm. Vi vill utveckla hockeyn i staden genom att skapa ett bättre klimat där barn både har roligt och utvecklas, säger Stoppel.

Djurgården väntas släppa nyheten i eftermiddag.

LÄS VIDARE