Saman Ghoddos har gjort tre mål i allsvenskan i år. Foto: Bildbyrån

Ghoddos kan spela VM med Iran – ”Har haft kontakt”

Uppdaterad
Publicerad

Östersundstjärnan Saman Ghoddos har inte bestämt sig om han kommer att spela för Sverige eller Iran.

– Just nu kan jag inte välja. Det är fifty-fifty, säger han till SVT Sport.

Östersunds 23-årige mittfältare gjorde två landskamper för Sverige under årets januariturné, men eftersom han inte ännu har spelat en tävlingsmatch kan han också välja att representera Iran.

Att Iran nu är klara för VM i Ryssland 2018 menar Ghoddos att inte påverkar hans val av landslag.

VM-kval fotboll

– Att spela för dem har alltid lockat, det har inget med att de tog sig till VM att göra. Det skulle vara kul och jag skulle göra mina föräldrar och min släkt stolta, säger han.

Tar beslut då det blir aktuellt

Ghoddos har haft kontakt med det iranska fotbollsförbundet, men exakt hur diskussionerna har gått vill han inte berätta.

– Jag har haft kontakt, men väldigt lite. Senast var väl för några veckor eller någon månad sedan.

Som det ser ut just nu kommer Östersundspelaren inte att ta något beslut om vilket land det blir innan det blir aktuellt.

– Just nu kan jag inte välja. Det är fifty-fifty, säger han.

”Stolt och glad”

Ghoddos har bra koll på landslaget som tränas av den tidigare Real Madrid-lotsen Carlos Queiroz. Det här är första gången i landets historia som de deltar i två raka världsmästerskap.

– Det är ett väldigt bra lag med bra spelare. Jag känner mig stolt och glad över att de ska spela VM igen. Det är starkt, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

VM-kval fotboll

Mer i ämnet