Malmö avslutade våren med seger

Uppdaterad
Publicerad

Malmö vann i Jönköping med 2-1 och avslutade vårsäsongen i serieledning – men Norrköping har chansen att ta över ledningen i morgon.

Efter en dryg timme slet sig U21-EM-petade Erdal Rakip loss från tuff uppvaktning och lobbade över den utrusande målvakten Anton Cajtoft och gjorde 2-1-målet.   

– Det var lite kamp och så en chipp. Det är fantastiskt att leda efter vårsäsongen, säger Rakip som var diplomatisk om att inte få vara med och försvara U21-guldet.

– Det är Håkan (Ericson) som tar ut laget och det är inte så mycket att säga om. Jag får kämpa på i Malmö, säger Rakip.

Malmö höll på att straffas i andra halvlek                                     

Malmö skapade mängder med chanser i men hade bara 1-0 med sig efter Anders Christiansens kanon första halvlek men straffades när Södra kvitterade till 1-1 i början av andra.

Dzenis Kozica fick på en praktträff rätt upp i högra krysset och ville ta hela Stadsparksvallen i sin famn efteråt.                                      

I slutet hade Markus Rosenberg ett tungt stolpskott. MFF:s Pawel Cibicki brände flera fina chanser mot ex-laget när han var tillbaka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.