Ghoddos islossning gav seger i Norrlandsderbyt

Uppdaterad
Publicerad

Östersunds Saman Ghoddos har radat upp målchanser under vårsäsongen men bara gjort ett mål – fram tills i dag. Då stod han för två mål i första halvlek – och lade grunden för segern i Norrlandsderbyt mot Sundsvall. Östersund vann till slut med 3-1.

Det var lite flipperspel över första målet. Sundsvall slarvade och Ghoddos högg på en dålig hempassning. Han sprang sig fri i djupled, men missade. Turligt nog för honom studsade bollen från målvakten, tillbaka upp på honom vidare in i mål.

– Jag behövde det här skitmålet för att komma igång. Nu är jag igång igen. För det har ju varit några omgångar där jag missat många bra chanser, sade Ghoddos enligt Aftonbladet.

Tio minuter senare fick Ghoddos chansen igen och ett passivt Sundsvallsförsvar fick se ett knallhårt skott från långt håll gå ribba in.

Andra halvlek bjöd länge på avvaktande spel. Sen bytte Sundsvall in Linus Hallenius som kort därefter stänkte in reduceringen. Nu blev det lite nerv i matchen igen – men även Östersund hade reservkapital på bänken. Jamie Hopcutt, som gjort comeback efter korsbandsskada och därefter stänkt in mål som inhoppare, slog till igen. Efter bara några minuter på planen gjorde han 3-1.

Fouad Bachirou stod för förarbetet, försökte zick-zacka sig genom försvaret och hittade Hopcutt som stod helt fri. Avslutet var kyligt. Matchklockan stod då på 90 minuter och hemmafansen vecklade ut en banderoll med en hälsning till Sundsvall: ”NJUT AV SUPERETTAN NÄSTA ÅR”.

Östersund klättrade upp på tredje plats i den haltande tabellen. Sundsvall är kvar på 13:e plats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.