Romario bakom Kalmarseger

Uppdaterad
Publicerad

Efter fyra raka förluster är Kalmar FF tillbaka på vinnarspåret.

Romario låg bakom samtliga mål när Gif Sundsvall besegrades med 3-0 på Guldfågeln Arena.

– Vi ökade kvalitén i många bitar i dag, säger Kalmartränaren Peter Swärdh till C More.

Platsen som nästjumbo inför dagens möte mot Gif Sundsvall vittnar om att Kalmar FF haft en tung start på allsvenskan. Efter fyra raka förluster och stora problem med målskyttet lossnade det rejält för de rödvita på ett soldränkt Guldfågeln Arena.

Talangens första mål

Efter ett långt inkast av Svante Ingelsson var Romario sist på bollen och öppnade målskyttet efter knappa kvarten. Brassen gav sig minuterna senare på klackförsök på mittplan som efter god hjälp från gästernas försvar tillslut friställde Ingelsson. 18-åringen tackade med att skjuta in sitt första mål i allsvenskan bakom Tommy Naurin.

– Jag tog en löpning bakom Romario och bollen kom lite turligt fram. Målvakten var lite felplacerad så det var bara att lägga in den och det är roligt att göra mål, men det viktigaste är att vi vinner, säger Svante Ingelsson till C More.

Innan halvtimmen var spelad hade Romario sedan hittat fram till Melker Hallberg som med en behärskad bredsida punkterade matchen.

”Är effektivare”

– Vi ökade kvalitén i många bitar i dag. Bland annat har vi ett mycket bättre passningsspel och är effektivare framför mål, säger Kalmartränaren Peter Swärdh till C More.

I den andra halvleken bevakade Kalmar resultatet och seger betyder att Kalmar nu har kontakt med lagen på säker mark.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.