Magnus Eriksson gjorde Djurgårdens 1-1-mål mot Jönköpings Södra. Foto: Foto: Bildbyrån.

Eriksson ny skytteligaetta – men oavgjort i Jönköping

Uppdaterad
Publicerad

Djurgårdens Magnus Erikssons 1-1-mål mot Jönköpings Södra tog honom upp i skytteligatoppen med sex mål såhär långt i allsvenskan.

Dzenic Kozica inledde målskyttet i Jönköping. Hans 1-0 på Daryl Smylies inlägg var hans första den här säsongen.

– Det släpper nu, sa Kozica, som var dominant i superettan för ett par år sedan, i C Mores sändning.

Djurgården var missnöjda med spelet i första halvlek, där Jönköping Södra fick styra och ställa. Anfallsspelet var orörligt och försvaret passivt.

Men spelförändringen kom snabbt efter paus. Bara drygt 30 sekunder in i andra halvlek nickade Magnus Eriksson in 1-1 på hörna av Kim Källström, Erikssons sjätte mål för säsongen. Det betyder att han går upp i topp i skytteligan efter nio matcher.

– Bra hörna. Mitt andra på huvudet i år, så det kommer, sa Eriksson i C Mores sändning.

– Första halvlek är Djurgårdens sämsta i år.

Det var fjärde matchen i rad utan förlust för J-Södra, och den femte för Djurgården.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.