West Hams André Ayew och Liverpools Emre Can brottas om bollen.

Klopps Liverpool mot Champions League

|

Managern Jürgen Klopp firade som vanligt varje mål som om det var en titel som säkrades. Riktigt glad blev han fyra gånger borta mot West Ham.

Tysken hade verkligen goda skäl till känsloyttringarna.

Ny trea

Målen från Philippe Coutinho (två), Daniel Sturridge och Divock Origi i 4–0-uppvisningen förde Liverpool till tredje plats i Premier League-tabellen. Det är den plats som ger direkt inträde till gruppspelet i Champions League i höst. Med en match kvar att spela har Liverpool en poäng mer än Manchester City och fyra fler Arsenal, som dock har två matcher kvar.

Seger hemma mot Middlesbrough nästa helg och Liverpool kommer sämst fyra och får kvala till Champions League.

Tottenham är redan klart för Champions League nästa år och säkrade definitivt andraplatsen i ligan via 2–1 mot Manchester United. Victor Wanyamas nick gav "Spurs" övertaget redan i sjätte minuten i avskedet till hemmaarenan White Hart Lane, som klubben nu lämnar efter 118 år. Harry Kane ökade till 2–0 kort efter paus innan Wayne Rooney snyggade till siffrorna för sexan United, som måste vinna Europa League-finalen mot Ajax för att få spela Champions League-fotboll nästa säsong.

Hull åker jojo

I botten är det klart att Hull gör Middlesbrough och Sunderland sällskap ned till andradivisionen och klubben fortsätter att åka jojo mellan Premier League och The Championship. Våren 2015 ramlade Hull ur högsta ligan men studsade omedelbart tillbaka ett år senare via seger i playoff-finalen.

Nu var det dags att åka ur igen

Med en omgång kvar är allt hopp ute för managern Marco Silva och hans lag. Hull var piskat att slå bottenkollegan Crystal Palace på Selhurst Park men hemmalaget säkrade utan större problem nytt kontrakt via seger med 4–0.

Wilfried Zaha gjorde 1–0 redan efter tre minuter efter en jätteblunder av Hulls försvarare Andrea Ranocchia, lånet från Inter. Christian Benteke ökade till 2–0 på nick i slutet av första halvlek, Luka Milivojevic prickade in 3–0 på straff med fem minuter kvar av matchen och innan eländet var över för Hull slog Patrick van Aanholt den sista spiken i kistan.