Gustav Engvall jublar efter hattrick i matchen mot Öster Foto: Bildbyrån

Engvall stod för hattrick mot Örebro

Uppdaterad
Publicerad

Gustav Engvall hade en drömkväll på bortaplan mot Örebro. Han gjorde matchens tre första mål – ett hattrick – när Djurgården vann med 4-0. –Kul att göra lite mål, sa Engvall efter succén.

Det blev seger för Djurgården med 4-0 och det trots att laget saknade några viktiga spelare: Kim Källström och Jonas Olsson.

–Det säger en del om kvalitén på Djurgården 2017. Gurra gör fantastiska tre prestationer så idag får han vara huvudperson, sa kvällens lagkapten Magnus Eriksson till C More efter matchen.

Engvalls första mål kom i den elfte minuten efter en snabb omställning och snyggt förarbete av anfallskollegan Kerim Mrabti som tog in bollen i straffområdet och sedan serverade sin anfallskollega.

Det andra målet kom precis före pausvilan när Engvall vände runt och ökade på ledningen till 2–0 efter ett fint inspel från Magnus Eriksson.

–Kul att göra lite mål, sa Engvall lite stillsamt till C More efteråt.

Delad skytteligaledare

Hattricket fullbordades då han nickade in ett inlägg i den 52:a minuten. Det var hans femte mål för säsongen och det placerar honom i delad ledning i skytteligan tillsammans med lagkamraten Magnus Eriksson, som för övrigt var inblandad i två mål denna kväll.

Men även 4–0 skulle komma. Efter 69 minuter fick Jesper Karlström en drömträff som Djurgårdens anfallare Kerim Mrabti styrde vidare in i mål bakom olycklige ÖSK-målvakten Oscar Jansson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.