Serieledande Malmö FF vände och vann hemma mot Örebro. Foto: Bildbyrån

Ny MFF-seger – rycker i toppen

Uppdaterad
Publicerad

Det nykomponerande anfallsparet blev en vinstlott. Markus Rosenberg och Alexander Jeremejeff såg med varsitt mål till att Malmö FF vände och vann mot Örebro.

– Mackan missade bollen så det var bara att klippa till med vänsterdojan, säger Jeremejeff om sitt avgörande 2-1-mål till C More.

17 846 åskådare på Swedbank Stadion fick se ett piggt Malmö FF börja klart bäst hemma mot Örebro SK.

MFF-tränaren Magnus Pehrsson möblerade om för dagen och valde att ge Alexander Jeremejeff chansen i anfallet bredvid Markus Rosenberg.

Därmed förpassades Pawel Cibicki ut på en kant och det var just U21-landslagsmannen som var närmast att öppna målskyttet innan paus.

Cibicki i ribban

Avslutet på Anders Christiansens fina inlägg gick dock i ribban och i stället jobbade sig ÖSK, via några vassa kontringar, in i matchen chansmässigt.

– Det känns helt okej att spela på kanten. Jag kommer inte mycket centralt i banan, men vår första halvlek inte godkänd. Vi måste ha mer fart och inte bli stillastående, då kommer det att lossna, sa Pawel Cibicki till C More i halvtidspausen.

Dubbelmiss i Malmö-försvaret

Inledningen på den andra halvleken blev dock en kalldusch för MFF. ÖSK-målvakten Oscar Jansson slog en utspark som både Behrang Safari och Franz Brorsson nickade bakåt.

Brorssons hemåtnick blev för kort, något Kennedy Igboananike tackade för och nickade in bollen över en ställd Johan Wiland som kom på mellhand.

Kylig straff

Efter gästernas 0-1-mål inledde MFF en frenetisk kvitteringsjakt och när Erdal Rakip gjordes ner av Brendan Hines-Ike i straffområdet fick Markus Rosenberg chansen från straffpunkten.

MFF-kaptenen stegade fram, väntade ut Jansson och satte kyligt bollen mitt i mål.

Med knappt tio minuter kvar plockade Pehrsson in Yoshimar Yotun, ett byte som skulle visa sig lyckosamt.

Från vänsterkanten spelade Youtun in bollen i straffområdet där Rosenberg först sköt hål i luften innan Alexander Jeremejeff behärskat rullade in bollen och vändningen var ett faktum.

”Viktigt för mig”

– Det gäller att försöka skjuta på en touch och när Mackan missade bollen var det bara att klippa till med vänsterdojan. Målet var viktig för mig och det är skönt att det blir tre poäng också, säger Alexander Jeremejeff till C More.

I och med segern toppar MFF alltjämt tabellen och har nu fyra poäng ner till Sirius och Norrköping.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.