Ante Björkabaum är tillbaka för Sirius, som är tillbaka på Studenternas IP. Foto: Bildbyrån

Sirius tillbaka på Studenternas

Uppdaterad
Publicerad

Det nalkas dubbla återkomster när Sirius tar emot Jönköpings Södra på Studenternas IP.

— Det ska bli skönt att spela på Studenternas igen, säger skadecomebackande Ante Björkebaum till UNT.

Röken från majbrasorna har knappt hunnit lägga sig när den allsvenska fotbollen är tillbaka i Valborgmässoaftons huvudstad.

Sirius tar emot Jönköpings Södra på Studenternas IP i Uppsala och är därmed tillbaka på sin riktiga hemmaplan efter att den senaste hemmamatchen flyttats till Gävle på grund av en ospelbar gräsmatta.

Det blåsvarta Uppsalalaget har som nykomling inlett säsongen starkt och placerar sig på en tredjeplats i tabellen efter fem omgångar.

Anfallare tillbaka från skada

Till mötet med J-Södra kan tränare Kim Bergstrand förutom en ”riktig hemmamatch” även glädja sig åt att anfallaren Ante Björkebaum är tillbaka från skada och redo för spel.

29-årige Björkebaum, som stod för tio mål i superettan den gångna säsongen, menar att Sirius har ännu mer att ge på den allsvenska scenen.

—Poängmässigt har det gått bra men vissa matcher har varit lite sura. Mot Göteborg kom vi inte upp i nivå och senast mot AIK fick vi inte igång spelet i första halvlek så vi känner att vi har mer att ge, säger Ante Björkebaum till UNT.

Björkebaum ser fram emot att återigen spela på Studenternas.

— Vi får se hur planen ser ut på ”Studan” men det ska bli skönt att spela där igen och förhoppningsvis kommer det mycket publik .

Tuff match

Jönköping Södra kommer i sin tur till dagens match efter en klar 3-0-förlust borta mot Norrköping.

J-Södras Tommy Thelin tror på en tuff match i Uppsala.

— Det är ett bra fotbollslag som likt oss haft många spelare som varit med i många år, så de känner varandra bra. De är bra både offensivt och defensivt så jag tror vi kommer få se en liknande matchbild som den mot Norrköping senast, säger Thelin till J-södras hemsida.

Matchen har avspark 17:30.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.