AIK föll tungt med 1-2 mot Jönköping Södra på Stadsparksvallen. Foto: Bildbyrån.

AIK föll för andra matchen i rad

Uppdaterad
Publicerad

AIK fortsatte under lördagen att gå tungt i allsvenskan. Laget förlorade för andra matchen i rad med 1-2 och tappade mark i toppskiktet. Inbytte Jesper Svensson blev stor hjälte med avgörande målet för Jönköping Södra.

– Det känns för jävligt. Vi är inte tillräckligt bra. Det är svårt att passa sig igenom. Vi får inte in bollarna och vinner inte duellerna, säger AIK-kaptenen Nils-Eric Johansson till C More.

AIK behövde vinna eftermiddagens match mot Jönköping för att komma på rätt spår igen efter tunga derbyförlusten mot Hammarby på Friends Arena. Så blev de inte.

Yttern Jesper Svensson blev i stället oväntad hjälte för hemmalaget. Inhopparen avslutade i 68:e minuten en snabb kontring längs högerkanten genom att pricka in 2-1 i bortre hörnet. Det var ytterns andra allsvenska mål i karriären.

– Det är en skön seger. Vi följer vår matchplan till hundra procent, säger Svensson till C More.

Drömstart för AIK

Dessförinnan fick AIK en fin inledning på matchen. Johan Blomberg avslutade en lyckad avsparksvariant med att sticka fram på inspel i straffområdet och peta in bollen i mål till 1-0, bara 15 sekunder in i matchen.

Det stod sig inte länge. Fyra minuter senare avancerade Stefan Karlsson längs högerkanten och skickade in ett inlägg framför mål, vilket seglade hela vägen in bakom Oscar Linnér i bortre burgaveln till 1-1.

– Det var ganska mycket kamp på en svårspelad plan. Vi gör det dock ändå okej. De skapar i princip ingenting, men det finns saker att förbättra till andra halvlek, sa AIK-målskytten Johan Blomberg till C More i paus.

Ingen AIK-lycka framför mål

AIK tryckte i andra halvlek på för både ett lednings- och kvitteringsmål. Daniel Sundgren kom vid flera tillfällen runt på högerkanten och skickade in inlägg framför mål mot huvudstarka anfallarna Sulejman Krpic, Eero Markkanen och Denni Avdic. Det hjälpte ändå inte.

AIK gick förlorade ur striden med 1-2 på Stadsparksvallen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.