Halmstad BK och målskytten Sead Haksabanovic kunde jubla efter segern i den allsvenska comebacken mot Östersund med 1-0. Foto: Bildbyrån

Gyllene allsvensk comeback för Halmstad

Uppdaterad
Publicerad

Halmstad BK är tillbaka i allsvenskan – och tog sin första seger i en allsvensk premiär sedan 2008 när Östersund besegrades med matchens enda mål.

Senast Halmstad BK vann en allsvensk premiär var den 30 mars 2008 då Gefle besegrades med 1-0 hemma på Örjans Vall.

I dag upprepades bedriften när Sead Haksabanovic krutade in matchens enda mål i nättaket, i matchens 38:e minut. Haksabanovic som var en av planens främsta aktörer.

Östersund som gått starkt på försäsongen med elva raka matcher utan förlust, och gjorde en stark allsvensk debutsäsong 2016, hade också mest bollinnehav. Men kunde inte rå på Halmstads fysiska och kampfyllda spel.

Hyllade Haksabanovic

Hemmafansen sjöng fram sitt lag de sista minuterna och till slut kunde de fira en stark trepoängare.

– Det känns väldigt bra. Killarna gör det jättebra. Vi spelar väldigt disciplinerat, och vi håller dem borta från stora målchanser, säger Halmstad BK:s tränare Janne Jönsson till C More.

Om Sead Haksabanovic kunde han bara stämma i hyllningskören.

– Han var bra redan förra året, och kommer ta nya steg den här säsongen. Han är ett föredöme, som vill någonting, på varje träning och varje match, säger Janne Jönsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.