Östersund-anfallaren Saman Ghoddos satte punkt för lagets 4-1-vinst mot Trelleborg med ett vackert konstmål. Foto: TT.

Östersund till semi efter drömmål

Uppdaterad
Publicerad

Östersund kan drömma vidare om Europaspel. Jämtlandslaget imponerade under lördagen stort mot Trelleborg med kreativt anfallsspel, stort bollinnehav och ett konstmål till 4-1-seger på Jämtkraft Arena. Nu är laget klart för semifinal i svenska cupen.

– Vi gör en godkänd insats. Jag är inte helt nöjd med vårt spel, men det sitter nog snart. Vi har en nivå till i oss, säger Östersund-forwarden Saman Ghoddos till C More.

Östersund gav aldrig Trelleborg en chans att komma in i matchen. Laget styrde och ställde på planen med stort bollinnehav och behövde inte vänta länge på att få nätkänning. Nyförvärvet Johan Bertilsson smög i sjunde minuten in i straffområdet och nickade in sitt tredje tävlingsmål i år till 1-0 efter fint inspel från Ken Sema.

Och det fanns bud på mer än så. Saman Ghoddos var i händelsernas centrum med flertalet fina aktioner i offensiven, även om den finaste av dem alla skulle komma senare. Han sköt först i stolpen och ordnade några minuter senare straff. TFF-målvakten Marko Johansson tappade bollen och knuffade därefter anfallaren i straffområdet. Brwa Nouri var klinisk och satte bollen i mål till 2-0.

– Det var lite halvtrevande första fem minuterna. Vi kommer sedan in i det och pressar tillbaka dem. Vi kan förvalta chanserna på ett bättre sätt. Det är kanske inte jätteheta målchanser, men vi kommer till lägen, säger ÖFK-kaptenen Brwa Nouri till C More.

Ghoddos slår till med konstmål

I andra halvlek såg Ghoddos till att döda matchen. Han tog sig in i straffområdet och slog till med en konstspark upp i nättaket. Det betydde inte bara 3-0 – utan även att Ghoddos med största sannolikhet lär vara med i diskussionen om årets mål.

– Det är ett bra inlägg av Dennis (Widgren) och jag gör en halv-bicykleta. Jag tränade på det dagen innan matchen, men då gick det inte lika bra som i dag, säger Ghoddos till C More.

Trelleborg kom inte igång förrän i slutet av andra halvlek. Zoran Jovanovic prickade ribban, medan Dino Islamovic reducerade med några minuter kvar till 3-1. Mer än så blev det inte för Trelleborg. Östersunds andra nyförvärv Darijan Bojanic putsade i stället till siffrorna till 4-1 för Östersund.

Östersunds spelar nästa helg semifinal mot Häcken eller AIK. Lagen gör under söndagen upp på Bravida Arena om en semifinalplats mot Östersund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.